P9041841

5 вересня поточного року відбулося засідання Науково-методичної ради Федерації професійних спілок України під головуванням Віталія Дубіля, голови Науково-методичної ради ФПУ, голови Дніпропетровського об’єднання профспілок.

На засіданні зокрема розглянуто питання про підсумки навчання профспілкових працівників та активістів у 2016/2017 навчальному році та завдання на 2017/2018 навчальний рік; про відзначення 30-ти річчя діяльності Підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області; про заходи з реалізації Меморандуму про співпрацю між Національною академією державного управління при Президентові України та Федерацією професійних спілок України; про співпрацю Федерації профспілок України з Академією праці, соціальних відносин і туризму у 2017/2018 навчальному році.

Під час обговорення зазначених питань розгорнулася цікава дискусія щодо необхідності підвищення професійної компетенції профспілкових працівників, особливо в умовах проведення в Україні широкомасштабних реформ, а також щодо стану профспілкового навчання, зокрема фінансування навчально-методичних центрів профспілок.

Члени Науково-методичної ради звернули увагу на необхідності посилення методичного забезпечення профспілкового навчання, яке сьогодні охоплює широкий спектр питань: від законодавчих змін у сфері оплати праці до особливостей діяльності профспілкових організацій в об’єднаних територіальних громадах.

Науково-методична рада ФПУ схвалила Рекомендації з організації навчання на новий навчальний період та низку типових навчальних програм: «Основи профспілкового руху в Україні», «Мотивація профспілкового членства», «Підготовка голів координаційних рад, представників профспілкових структур об’єднаної територіальної громади», «Інформаційна робота у первинній профспілковій організації» тощо. Їх буде внесено на розгляд чергового засідання Президії ФПУ.