IMG 6336

 

Одним із важливих мотиваційних чинників профспілкового членства є надання профкомами соціальних послуг з оздоровлення дітей членів профспілок, які працюють на підприємствах, в установах, організаціях України.

 

         Однак, в останні роки ця робота ускладнилась через скасування витрат на дитяче оздоровлення Фондом соціального страхування, зростання податків та зборів на землю, нерухоме майно, високу вартість комунальних послуг, енергоносіїв і продуктів харчування. Великих затрат вимагають нині і заходи із забезпечення належної протипожежної безпеки дітей. Також проблемою є і неукомплектованість дитячих таборів медичним персоналом.  

         Усі ці питання стали предметом обговорення 19 квітня ц.р. на засіданні Центрального міжвідомчого штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році при Міністерстві соціальної політики України, до складу якого входять представники зацікавлених міністерств та відомств, а також Федерації профспілок України. Профспілкові пропозиції щодо покращення дитячого оздоровлення надав у своєму виступі на засіданні штабу Драп’ятий Є.М. – заступник Голови ФПУ (виступ додається).

 

IMG 6337

 

На засіданні Штабу прийнято низку важливих рішень, спрямованих на покращення дитячого оздоровлення.

         У Федерації профспілок України 24 квітня відбулася робоча нарада представників її членських організацій за участю заступника керівника департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Древаля Віктора Юрійовича, який відповів на низку актуальних питань директорів дитячих таборів київських підприємств та інших організаторів дитячого оздоровлення. Найбільше гострих питань було у голови Донецької облпрофради щодо роботи профспілкових таборів в області.

На нараді прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України від імені Федерації профспілок України щодо надання доручень керівникам обласних державних адміністрацій стосовно сприяння дитячому оздоровленню, виділення належного фінансування на здешевлення вартості дитячої путівки та вирішення інших актуальних питань.

 

 IMG 6339

IMG 6350

 

Департамент профспілкового руху та

зв’язків з громадськими організаціями

 

.