DSC05721

 

В рамках проведення навчальних семінарів міжнародної організації ІГО Центральна Рада Профспілки працівників соціальної сфери України минулого тижня провела в Одеській області для керівників членських організацій навчальний семінар „Основи сучасного менеджменту і профспілкова діяльність”.

Програма семінару була побудована не тільки на лекційному матеріалі, але і на розгляді практичних ситуацій, які виникають в сучасній діяльності профспілок. Великий інтерес викликали теми, які презентував Донцов Олександр Олександрович – завідувач відділу Департаменту розвитку профспілкового руху ФПУ: Функції профспілок сьогодні. Мотивація профспілкового членства. Інформаційна робота в профспілках. Імідж профспілкової організації. Ефективне лідерство в профспілках.

Значна частина семінару була присвячена організаційній роботі в профспілкових організаціях, зокрема звітам і виборам, які розпочинаються в наступному році в Профспілці.

Одним з напрямків в сучасній діяльності профспілкових органів є захист членів профспілки в рамках колдоговірної роботи. Генеральна, Галузева угоди, колективні договори як інструменти соціального захисту і мотивації профспілкового членства – ця тематика викликала широке обговорення на семінарі. Учасники обговорили проект Галузевої угоди на 2014-2016 роки, підготовлений робочою групою.

На виконання постанови ФПУ „Про стан дотримання прав профспілок в Україні та забезпечення членськими організаціями ФПУ моніторингу додержання норм міжнародного права” з метою інформаційно-роз’яснювальної роботи з застосування норм Конвенцій МОП та національного законодавства щодо прав і гарантій діяльності профспілок, які випливають з Конвенцій МОП, голова Харківської обласної ради Профспілки Пластун Людмила Володимирівна підготувала і презентувала колегам інформаційний матеріал Основоположні конвенції МОП та застосування їх норм в Україні. Виконання положень Конвенцій МОП щодо прав профспілок.”

Відбулось також розширене засідання президії Центральної Ради Профспілки, яка розглянула питання”Про проект Галузевої угоди на 2014-2016 роки та проведення колдоговірної роботи в профспілкових організаціях”, „Про проект Концепції підвищення престижності праці вУкраїні”, підвела підсумки огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення й відпочинку дітей в 2013 році, підсумки навчання профспілкових працівників і активістів у 2012-2013 навчальному році та завдання на 2013-2014 навчальний рік, прийняла постанову „Про проведення звітів і виборів профспілкових органів”.

Центральна Рада Профспілки щиро вдячна керівництву ФПУ, Департаменту розвитку профспілкового руху ФПУ за сприяння в підготовці програми і участь представника ФПУ в семінарі.

 

Тьоткін В.І.,

Голова Профспілки працівників соціальної сфери України

 

DSC05763