630 360 1622031215 123

Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся листом до Голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша.

"Шановний Володимире Любомировичу!

Федерація профспілок України просить Вашого сприяння у вирішенні питання стосовно сплати коштів за надані послуги з оздоровленню дітей на двох суб’єктах Акціонерного товариства «Тернопільтурист» відповідно до укладених договорів за Обласною цільовою соціальною програмою оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2025 року.

Оздоровчі комплекси цього товариства «Лісовий» та «Збруч» змогли оздоровити за обласною програмою влітку ц.р. відповідно 310 та 200 дітей на підставі укладених ними договорів з Управлінням сім’ї, молоді та спорту ОДА. Сторонами підписані акти про надані послуги, сума яких складає відповідно 3300 тис. грн та 1890 тис. грн, але кошти на рахунки цих оздоровчих комплексів досі не надійшли. Управління сім’ї, молоді та спорту зареєструвала  відповідні платіжки в Головному управлінні Держказначейства області, однак воно їх не проводить, зазначаючи що зможе це зробити після війни.

У цих закладах виникла велика заборгованість перед постачальниками продуктів харчування, енергоносіїв, сплати податків за землю, нерухомість а також з виплати заробітної плати тим, хто працював у них під час оздоровчого сезону.

В інших областях України подібної ситуації не спостерігається.

Просимо Вашого сприяння, шановний Володимире Любомировичу!".

У відповідь на звернення профспілок Володимир Труш повідомив, що питання вирішено і головним управлінням Державної казначейської служби України у Тернопільській області проведено відповідні платежі.

Департамент профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями