dorada

 

16 жовтня 2013 року в ННЦ «Інститут аграрної економіки» відбулась науково-практична конференція Всеукраїнської громадської організації «Національна Асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» на тему: «Сільськогосподарське дорадництво в контексті Європейської інтеграції України». Завданням Асоціації є сприяння покращення добробуту сільського населення та розвитку сільської місцевості через підвищення рівня знань і вдосконалення практичних навичок сільського населення та сільськогосподарських товаровиробників, задоволення та захист соціально-економічних, фахових та інших інтересів людини праці. Саме з цих питань і взяли участь у заході представники Федерації профспілок України. Участь у заході взяли також провідні науковці, виробничі експерти з питань розвитку агропромислового комплексу, представники Міністерства АПК, органів влади регіонів,   Торгово-промислової палати, асоціацій та об’єднань сільськогосподарських товаровиробників, міжнародних інституцій.

         Мета конференції - об’єднання зусиль дорадчих служб, виробників і переробників сільськогосподарської продукції, закладів науки, проектів міжнародної технічної допомоги, влади, місцевого самоврядування, сільських громад, організацій громадянського суспільства задля формування сприятливих умов для розвитку сільськогосподарського дорадництва як системи консультування фермерів відповідно до вимог ЄС, що сприятиме зміцненню конкурентоспроможності національного виробника, комплексного розвитку сільських територій.  

         У своєму виступі заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий розповів учасникам про діяльність Федерації профспілок України, зокрема про завдання і напрями роботи та можливості профспілок впливати на вирішення трудових соціально-економічних питань працюючих через соціальний діалог та участь представників профспілок в органах влади усіх рівнів: держави, регіонів, місцевих територій, діалог з суб’єктами господарювання, підприємств, установ, організацій. А також зупинився на аспектах можливої співпраці Федерації профспілок України з ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України», враховуючи наявну мережу сільськогосподарських дорадчих служб яка діє в усіх регіонах України з метою посилення консолідованих дій з питань захисту прав людей праці та забезпечення гідних умов проживання.

                       

 

Департамент розвитку профспілкового руху