IMG 20240712 111627

12 липня ц.р. Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь та виступив на IV Київському форумі волонтерів, який відбувся у Будинку Федерації профспілок України в Києві.

 

Захід організували і провели Громадська рада при Київській міській державній адміністрації, Всеукраїнська профспілка захисників України, спортсменів і представників сфер та Координаційний комітет громадських рад при райдержадміністраціях Києва.

IMG 20240712 111636

У форумі взяли участь представники профспілок, органів влади, народні депутати України, Кабінету міністрів України, низки міністерств, Київської міської військової адміністрації, Київської міської ради.

Метою стало об’єднання зусиль учасників Форуму для встановлення ефективної комунікації та  взаємодії між військовими, волонтерами, органами влади, профспілками та правниками.

IMG 20240712 114421 09

Виступаючі зазначили, що з початком повномасштабного вторгнення рашистських окупантів на територію незалежної України, представники благодійних фондів, громадських організацій, волонтерських рухів країни надають суттєву допомогу нашим військовим, їх сім’ям, внутрішньо-переміщеним українцям та іншим соціально-незахищеним верствам населення.

Неабияка роль у цьому належить профспілкам.

Про допомогу Федерації профспілок України ВПО і ЗСУ з перший днів початку повномасштабної агресії рф проти України у своєму виступі розповів Голова ФПУ Григорій Осовий. Він наголосив на необхідності поєднання зусиль інституцій громадянського суспільства, профспілок, волонтерського руху та влади задля продовження цієї гуманної місії.

IMG 20240712 114114

- Без робітничого тилу, без працівників, ким опікуються профспілки, шлях до нашої перемоги буде набагато довшим і важчим, - наголосив профспілковий лідер, - саме зі статків працюючої людини наповнюються статті бюджетного фінансування на потреби оборони.  Отже, чим більше людей, зайнятих на виробництві, чим вище у них зарплати, тим краще буде фінансуватись наша оборона і армія.

Ми й надалі будемо брати участь у заходах Київського форуму волонтерів, зокрема, у найближчому круглому столі щодо реабілітації людей, постраждалих від війни. ФПУ має відповідні пропозиції, як це краще організувати, використовуючи і людські ресурси і матеріальну базу профспілок.

Голова ФПУ закликав присутніх: "Давайте разом робити добро і гуманні справи! Єднаємось задля перемоги!".

IMG 20240712 113213

На Форумі було представлено практики щодо спільних напрацювань в напрямку фізичної та психологічної реабілітації постраждалих внаслідок російської агресії в Україні. Також було відзначена надзвичайно потрібна праця волонтерів та представників громадськості, які під час війни  рф проти України виявили мужність та патріотизм, а також своєю професійною діяльністю сприяли обороні столиці України - міста Києва.

IMG 20240712 113248

Розпорядженням Київського міського Голови нагрудним знаком "За сприяння обороні Києва» відзначено Голову ФПУ Григорія Осового, представників членських організацій ФПУ: Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України, Всеукраїнської профспілцки захисників України, спортсменів та працівників сфер тощо.

20240712 123926

Пресцентр ФПУ