ima 00099998

          

28 грудня 2016 по справі за адміністративним позовом лідера Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Тимошенко Ю.В. про визнання протиправною (протизаконною) та скасування постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 315 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 р. № 758» відбулося чергове засідання суду.

 

            Окружний адміністративний суд Києва під час розгляду справи проти Уряду відхилив клопотання представників Кабміну щодо призначення товарознавчої експертизи ціни на газ, оскільки результатом проведення цієї експертизи повинно бути з'ясування ринкової ціни на газ.

            Як зазначила Ю.Тимошенко, Постанова № 315 про підвищення вдвічі ціни на газ для населення була прийнята у квітні, а представники Уряду лише у грудні місяці у судовому засіданні звертаються з клопотанням щодо проведення товарознавчої експертизи для з’ясування ринкової ціни на газ.

            60% населення України отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, оскільки тарифи, встановлені Постановою № 315 є настільки високими, що змушують громадян звертатись за допомогою держави, а саме оформляти субсидії, повідомив представник Ю.Тимошенко – Олексій Кучеренко.

            Ю.Тимошенко нагадала, що у Президента України є право своїм Указом припинити незаконну постанову Кабміну, якою була збільшена ціна на газ, і закликала Петра Порошенка негайно це зробити.

            На сьогодні, за результатами судового розгляду справи по суті, була винесена Ухвала про розгляд справи у письмовому провадженні, оскільки до суду не звився позивач І.Заброда та представники ПАТ Укргазвидобування.

             

                                                                       Правова та технічна інспекція праці профспілок

                                                                       Департамент захисту соціально-економічних  

                                                                       прав апарату ФПУ