P1200385

 

22 лютого 2017 року в рамках заходів з нагоди Дня соціальної справедливості, відбулося навчання з правових питань профспілкового активу Київської міської професійної спілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості, яке провела заступник керівника Правової та технічної інспекції праці - головний правовий інспектор праці ФПУ І.Г.Сидоряк.

Під час навчання слухачів було поінформовано про роль профспілки у здійсненні громадського контролю за додержанням законодавства про працю, правовому захисті трудових прав працівників, вирішенні індивідуальних та колективних трудових спорів.

Учасникам навчання було надано практичні рекомендації щодо вирішення окремих питань діяльності профспілкових комітетів, зокрема,  порядку проведення обов’язкових консультацій з роботодавцем у разі, якщо він планує звільнення працівників з причин економічного, технологічного, структурного чи аналогічного характеру або у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією, зміною форми власності підприємства, установи, організації.

Особливу увагу слухачів було привернуто до алгоритму дій профкому у випадку надходження подання роботодавця про надання згоди на звільнення члена профспілки, до необхідності невідкладного реагування на порушення ним трудового та профспілкового законодавства.

Профспілковому активу було запропоновано допомогу з організації виїзного консультування членів профспілкових організацій з правових питань, повідомлено про можливість одержання правових консультацій за телефонами «гарячої лінії» ФПУ та електронним зв’язком.

 

Правова та технічна інспекція праці 

 

P1200393

 

P1200397