РАДА

 

Профспілки виступають на підтримку законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (щодо реєстрації та зміни реєстраційних відомостей професійних спілок)»

У Комітеті Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва на розгляді знаходиться проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (щодо реєстрації та зміни реєстраційних відомостей професійних спілок)» (реєстр. № 5655 від18.01.2017), внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. Зазначений проект включено до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Законопроект направлений на вдосконалення положень законодавства щодо державної реєстрації професійних спілок, посилення правового захисту трудових прав працівників та усунення колізії норм права, що виникла після  внесення змін Законом України від 06.10.2016 №1666-VIII до базового Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

          Голова ФПУ  Осовий Г.В. звернувся до Голови Комітету Галасюка В.В. з проханням прискорити розгляд у Комітеті цього законопроекту, який є вкрай необхідного для профспілкових організацій всіх рівнів, та підтримати його.

Крім того, 15 квітня 2019 року Григорій Осовий у своєму зверненні  висловив щиру подяку народному депутату України Юрію Левченку як автору цього законопроекту за конструктивну позицію по підтримці профспілкового руху.

 

Департамент правового захисту ФПУ