20191008 094032 resized

 

7 жовтня 2019 року в Федерації профспілок України розпочався тижневий семінар з підвищення кваліфікації правових (головних правових) інспекторів праці та громадських інспекторів праці з числа спеціалістів з правових питань, а також юрисконсультів членських організацій ФПУ.

 

Таке навчання проводиться щорічно згідно з Планом роботи ФПУ та відповідно до Порядку навчання інспекторів праці профспілок.

В день відкриття семінару інспектори праці профспілок активно залучилися до флешмобу, який проводився Федерацією на Майдані незалежності з нагоди відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю, а також взяли участь у зустрічі профспілкового активу з головою комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою.

Також в перший день профспілкові юристи ознайомилися з правовими аспектами реалізації права на доступ до публічної інформації та практичними аспектами захисту персональних даних, про що їх повідомили досвідчені фахівці Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олексій Кабанов та Юлія Боровська.

 

20191008 160335 resized

 

8 жовтня 2019 року з професійним святом - Днем юриста учасників семінару привітав Голова ФПУ Григорій Осовий, який інформував їх про основні напрямки та завдання правозахисної діяльності профспілок в ситуації, яка склалася в Україні, та побажав успіхів в професійній діяльності.

З системою безоплатної правової допомоги в Україні семінаристів ознайомила начальник управління забезпечення доступу до правової допомоги Наталія Марчук - колега з Координаційного центру з надання правової допомоги, з яким ФПУ нещодавно уклала Меморандум про співпрацю.

Технологіями оперативної комунікації за допомогою соціальних мереж та месенджерів а також секретами ефективних публічних виступів та комунікацій поділився з інспекторами праці керівник Центру освіти дорослих «Перспектива» НМЦ профспілок з Чернігова Віталій Копиш.

Про особливості діяльності Державної служби України з питань праці в сучасних умовах, напрямах співпраці з інспекторами праці профспілок профспілкових юристів ознайомив директор департаменту з питань праці Держпраці Ігор Дегнера. Учасники семінару активно обговорили проблемні питання поєднання державного та громадського контролю за додержанням законодавства про працю.

Попереду ще три дні навчання, наповнених новою інформацією, а також обміну практичним досвідом з питань правозахисної діяльності. Бажаємо колегам успіху!

 

20191007 125100 resized

 

                                                                Департамент правового захисту