civil society raised hands e1580744258178

23 жовтня 2020 року за участю представників ФПУ та її членських організацій відбулося онлайн-обговорення проекту Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2025 роки.

Це один із серії онлайн заходів, які дадуть можливість обговорити на всеукраїнському рівні напрацювання робочої групи з підготовки проекту документу, а також визначити пріоритети у сфері сприяння розвитку громадянського суспільства, які мають бути реалізовані незабаром.

Заходи проводяться в рамках проекту «Вдосконалення законодавчої бази та спроможності Уряду України та організацій громадянського суспільства ефективно співпрацювати», який реалізовується Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з Офісом Президента України та Міністерством молоді та спорту України.

Федерацією профспілок України були подані письмові пропозиції та зауваження до проекту Стратегії, які можуть бути реалізовані протягом 2021 року. Зокрема, враховуючи чисельні порушення органами влади та суб’єктами господарювання прав громадський об’єднань, запропоновано впровадити в Україні інститут омбудсмена з прав громадських об’єднань.

Департамент правового захисту ФПУ