196645106 2073740489455065 9131955505254253477 n

8 червня 2021 року відбулося експертне обговорення «ПОРЯТУНОК ТА/АБО РОЗВИТОК: ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВ ДЛЯ МАЛОГО БІЗНЕСУ. Серія 2. Трудові відносини».

У заході взяли участь, зокрема народна депутатка України, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова; експерт Виконавчого комітету реформ Національної ради реформ Ґіорґі Цхакая; керівник напряму з покращення бізнес-клімату Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Любомир Чорній; Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.

У ході обговорення представником СПО об’єднань профспілок було представлено позицію профспілок щодо законопроєкту № 5371 та висловлено застереження щодо розроблених Центром громадської експертизи законопроєктів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зниження адміністративного тиску на суб’єктів мікро- та малого підприємництва в частині регулювання трудових відносин», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання порядку здійснення державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю і зайнятість населення».

Представники профспілок привернули увагу експертів на неприйнятність вищевказаних законопроєктів, які звужують трудові права та соціальні гарантів працівників, та потребують додаткового опрацювання з урахуванням міжнародних актів у сфері праці.

Департамент правового захисту