63ca925b64c83

До Голови СПО Об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового звернувся Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов щодо профспілкових пропозиції про внесення змін до законопроекту «Про громадські об’єднання».

 

У листі зазначено:

«У Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики в межах предмету відання розглянуто звернення ФПУ з проханням не підтримувати проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України «Про громадські об’єднання» щодо окремих питань забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансову звітність громадських об’єднань (реєстр. № 10035 від 11 вересня 2023 року). Відповідно до частини першої статті 93 Конституції України право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України належить Президентові України, народним депутатам України та Кабінету Міністрів України.

Розуміючи занепокоєння профспілок з приводу порушених питань, інформуємо, що пропозиції, зазначені у листі ФПУ доведено до відома народних депутатів - членів Комітету для можливого їх використання у законотворчій діяльності».

Пресцентр ФПУ