2013 219 002

 

28 листопада ц.р. у Будинку спілок відбулось ХІІІ-е засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини та громадянина

 

У її роботі взяв участь заступник Голови ФПУ С.Я.Українець.

 

Присутні на засіданні члени Комісії та запрошені обговорили та внесли свої пропозиції до Концепції внесення змін до другого розділу Конституції України «Основні права і свободи». Метою роботи над цим розділом було визначено змістовне збагачення основних прав і свобод, приведення їх переліку у відповідність з міжнародно-правовими зобов'язаннями України.

З точки зору профспілок, також вимагає вирішення питання щодо доповнення розділу новими правами і свободами у відповідності з міжнародно-правовими актами та зміцнення їх гарантованості.

У результаті аналізу виявлено необхідність конкретизувати повноваження державних органів та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення та захисту прав і свобод та посилити персональну відповідальність їх посадових осіб за невиконання своїх обов'язків у цій сфері. При закріпленні прав і свобод передовсім соціально-економічних, культурних необхідно визначити відповідні позитивні обов'язки держави щодо умов і порядку забезпечення кожного з цих прав.

Слід наповнити новим змістом загальну заборону будь-якої дискримінації, водночас розширивши підстави недискримінації.

Наступне засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини та громадянина планується провести до завершення поточного року.

 

ІАЦ

2013 219 003

 

2013 219 005

 

 

2013 219 008

 

2013 219 009