DSC07084

 

16 травня 2014 року у Федерації профспілок Житомирської області відбувся практичний семінар на тему: «Організація громадського контролю профспілок на місцях» за участю заступника голови Федерації профспілок Житомирської області Хіміч О.А., заступника керівника департаменту правового захисту, заступника головного правового інспектора праці ФПУ – керівника управління Сидоряк І. Г, юрисконсульта – головного правового інспектора праці ФПО Поліщук І.О., голів обласних організацій Профспілки працівників АПК України, Профспілки працівників державних установ України, Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, Профспілки працівників Житомирської філії ВАТ «Укртелеком», Профспілки працівників охорони здоров’я України, Профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України; голови об’єднаних профспілкових організацій, профкомів; працівники правових служб, правові інспектори праці профспілок; представник Держсільгоспінспекції у Житомирській області.

Сидоряк І. Г. поінформувала учасників семінару про основні завдання профспілкових організацій на виконання Постанови Ради ФПУ від 12.12.12. № Р-6-3 «Про завдання профспілкових організацій щодо забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства», провела консультування з питань застосування трудового та профспілкового законодавства.

В ході семінару відбувся обмін думками з актуальних проблем діяльності профспілкових організацій, визначені основні напрямки діяльності інспекторів праці профспілок на найближчий період.

В цей же день Сидоряк І.Г. зустрілася з членами Профспілки працівників охорони здоров’я України - працівниками лікарні № 1 міста Житомира з питань апробації Проекту ЄС, який реалізується відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Всеукраїнською громадською організацією «Ліга соціальних працівників України» та Федерацією професійних спілок України щодо співпраці у рамках проекту «Назад до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною» від 25 грудня 2013 року.

 

Департамент правового захисту

апарату ФПУ

 

DSC07073