innovacija

 

Публікуємо розділ 2 довідково-статистичних матеріалів щодо захисту трудових прав членів профспілок і прав профспілкових організацій, підготованих Департаментом правового захисту апарату ФПУ, на тему: «ЗАХИСТ ПРАВ ПРОФСПІЛОК» і «ЗАХИСТ ПРАВ ЧЛЕНІВ ПРОФСПІЛОК У СУДАХ».

ФПУ здійснює системний моніторинг порушень прав профспілок в Україні. Відповідна інформація про порушення вноситься до Єдиного реєстру порушень прав профспілок і направляється до Міжнародної конфедерації профспілок, яка щорічно видає Бюлетень порушень прав профспілок у світі, що широко розповсюджується, зокрема, під час роботи щорічної Конференції МОП.

У 2013 році на підставі даних членських організацій до цього Реєстру внесено 21 підприємство, установа, організація, на яких виявлено 29 порушень. Із них станом на 1 червня 2014 року усунуто 9 порушень на 7 підприємствах.

У 2013 році членськими організаціями ФПУ, профспілковими організаціями всіх рівнів здійснювалося представництво інтересів у судах 2161 членів профспілок. На їх користь було винесено 5299 рішень.

 

(Докладно)

 

 Департамент правового захисту апарату ФПУ