383377545

 

Федерація профспілок України та трудовий колектив Міжнародного центру культури і мистецтв звернулися до Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. та групи народних депутатів – авторів законопроекту «Про увічнення пам’яті про Революцію гідності 2013-2014 років» (текст листа додається).

 

Цим законопроектом, що зареєстрований у ВР 06.02.2015 р., передбачено створення на базі підприємства ФПУ - «Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України» - Музею Майдану.

У листі зазначається, що ФПУ підтримує ідею створення Музею задля увічнення пам’яті про Революцію гідності та осіб, які проявили громадянську мужність, але наголошується на тому, що майновий комплекс Підприємства «Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України» належить на праві власності Федерації професійних спілок України.

Право власності на зазначене майно було набуте Федерацією профспілок України і документально оформлене в порядку правонаступництва внаслідок переходу права власності:

- від ліквідованої Української ради промислової кооперації до Української республіканської ради профспілок,

- від Української республіканської ради профспілок до Федерації незалежних профспілок України,

- від Федерації незалежних профспілок України до Федерації професійних спілок України.

Вказане встановлено Господарським судом м. Києва ще у 2006 році!

ФПУ і колектив МЦКМ висловлює готовність пліч-о-пліч співпрацювати з державою і громадськістю задля увічнення пам’яті загиблих на Майдані під час буремних подій минулого і позаминулого років і пропонує згідно із ст. 11 Закону України «Про музеї та музейну справу» розглянути можливість розміщення частини експозиції Музею Майдану в приміщеннях в Будинку спілок після його відновлення у 2016 році, а також в окремих приміщеннях МЦКМ та Українського дому, які стали одними з основних символів протистояння Українського народу проти злочинного та корумпованого режиму.

У той самий час профспілки звертають увагу народних обранців на непорушність права власності, рівність усіх суб’єктів господарювання перед законом та обов’язок держави забезпечувати захист власності, особливо соціального спрямування, як це передбачено Конституцією України.

Саме тому профспілки вважають неприпустимим позбавлення можливості трудящих та самодіяльних творчих колективів на проведення культурно-мистецької роботи в Міжнародному центрі культури і мистецтв, створеного працею і на кошти спілчан 60 років тому.

У листі міститься прохання врахувати позицію Федерації професійних спілок України щодо готовності співпраці в питанні створення Музею Майдану та надаються пропозиції до проекту Закону України «Про увічнення пам’яті про Революцію гідності 2013-2014 років».

- Лист ФПУ і колективу МЦКМ "Жовтневий палац" та редакція проекту Закону України «Про увічнення пам’яті про Революцію гідності 2013-2014 років» із зауваженнями та пропозиціями ФПУ (додаються).

 

ІАЦ