DSC00257

 

24 квітня відбулось позачергове засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Було розглянуто ряд важливих для профспілок питань.

Федерація профспілок України своєчасно ініціювала розгляд питання про зміну фінансування оздоровлення та відпочинку дітей 14 і більше днів. Під час розгляду цього питання на засіданні правління Фонду було прийнято компромісне рішення про фінансування зміни оздоровлення та відпочинку дітей 18 днів і більше.

Таке рішення фактично задовольняє запити більшості членських організацій ФПУ.

У цьому контексті також слід нагадати, що на попередньому засіданні правління Фонду було прийнято рішення, що гранична вартість перебування дитини у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку, що компенсується за рахунок коштів Фонду, становитиме у цьому році 42 грн. на добу.

Під час засідання були також прийняти зміни до бюджету Фонду на 2013 рік. Зокрема, на придбання путівок на санаторно-курортне лікування було додано 400 млн. 634 тис. грн., на фінансування оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення – додатково виділено 40 млн. 321 тис. гривень, на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл – у бюджеті Фонду віднайдено ще 13 млн. 41 тис. гривень.

 

Департамент соціального діалогу та соціального страхування ФПУ