7765

24 травня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про затвердження Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортними закладами за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, про внесення змін до постанови правління Фонду соціального страхування України від 08 лютого 2017 року  № 13 “Про затвердження граничної чисельності працівників Фонду соціального страхування України, структури органів Фонду та створення робочих органів”, про кадрові питання Фонду та інші.

Постанова  правління Фонду “Про затвердження Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання” – це документ принципово нового підходу щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням, ним впроваджується  принцип «гроші ходять за людиною».

Відтепер санаторно-курортне лікування буде здійснюватись шляхом відшкодування витрат за надані послуги з санаторно-курортного лікування профільним санаторно-курортним закладам, розташованим у населених пунктах, на території яких органи державної влади України здійснюють свої повноваження в повному обсязі, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, але виключно за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які стали інвалідами. Відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам здійснюється в межах встановлених граничних розмірів витрат.

Оскільки  керівниками обласних управлінь виконавчої дирекції Фонду були надані пропозиції щодо корегування місцезнаходження відділень обласних управлінь виконавчої дирекції Фонду на місцях та території, що вони будуть обслуговувати – передбачено врегулювання питання щодо ефективного виконання робочими органами  Фонду завдань, передбачених законодавством. Так, кількість робочих органів Фонду на районному та міському рівні збільшено на 188 одиниць без збільшення раніше затвердженої чисельності працюючих. Також були змінені назви відділень у зв’язку з прийняттям Закону України  “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Загалом були внесені зміни в усіх регіонах окрім Харківської області та м. Києва.

Також, було прийнято рішення про переведення з 1 серпня керівників виконавчих дирекцій фондів соціального страхування, що обʼєднуються, до Виконавчої дирекції Фонду  соціального страхування України.

Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ