pretenzija1

 

 

10 жовтня 2017 року  відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про  затвердження структури Фонду та затвердження схем посадових окладів працівників  виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів,  внесення змін до Положення про умови оплати та стимулювання праці  працівників Фонду, внесення змін до Порядку надання матеріального забезпечення деяким категоріям застрахованих осіб, затвердження Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду застрахованим особам у разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації, припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця або незалежної професійної діяльності та інші.

Правлінням Фонду прийнято рішення про нову структуру з 1 січня 2018 року із скороченням відділень – а саме, ліквідувати  84 відділення виконавчої дирекції Фонду з 372 і таким чином залишити 288 відділень, у виконавчій дирекції Фонду з 14 наявних підрозділів залишається лише 11.

Як вже повідомлялось, правлінням Фонду соціального страхування України 12 вересня ц.р. затверджено з 1 січня 2018 року граничну чисельність працівників Фонду у кількості 5192 штатні одиниці (із зменшенням на 35% у цілому по системі, та на 29% – апарату виконавчої дирекції Фонду). 

Завдяки у т.ч. і зазначеному скороченню на 2018 рік адміністративні видатки Фонду зменшаться на 11% порівняно із цим роком (на 143,1 млн.грн.), а витрати на оплату праці – на 6% (на 70 млн.грн.).

При внесенні  змін до Порядку надання матеріального забезпечення деяким категоріям застрахованих осіб правління Фонду поліпшило можливості призначення матеріального забезпечення відповідно до норм Порядку тим застрахованим особам, страхувальник яких зареєстрований на тимчасово окупованій території України, в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, або в зоні надзвичайної ситуації, а також у зв'язку з відсутністю можливості встановлення місцезнаходження страхувальника.

Діючим Порядком надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду застрахованим особам у разі ліквідації (реорганізації) підприємства регулювались ці обставини лише за одним видом соціального страхування – з тимчасової втрати працездатності. Тепер він буде розповсюджуватись і на страхові випадки у соціальному страхуванні від нещасних випадків на виробництві.

 

Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ