пыдписання

 

6 грудня п.р. відбулось чергове засідання Громадської ради при Пенсійному фонді України.

Присутнім на засіданні заступником Голови правління Пенсійного фонду України Машкіним В.Г. було висвітлено питання щодо результатів перерахунку пенсій з 1 жовтня цього року, плану роботи Фонду на наступний рік та заходів щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Зокрема, пріоритетними у діяльності ПФУ на 2018 року визначено питання щодо своєчасного призначення, фінансування і виплати пенсій, забезпечення додержання пенсійного законодавства, подальшого розвитку пенсійної системи та зміцнення її фінансової стабільності, підвищення прозорості діяльності Фонду.

Про основні показники бюджету Пенсійного фонду на 2018 рік було повідомлено директором фінансово-економічного департаменту Фонду Король Т.І. Зокрема, було зазначено, що проект бюджет Фонду сформовано на базі діючого законодавства з урахуванням прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку країни на плановий період та зростання розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Розглянуто кадрові питання. У зв’язку із складенням повноважень голови Громадської ради при ПФУ Онуфрик М.С., новим головою було обрано Денісову О.В., (гол. спеціаліста управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ), делеговану до складу Громадської ради Федерацією профспілок України.

 

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення