4-4-ато

Законопроект про реформу пенсійного забезпечення військовослужбовців найближчим часом буде подано на розгляд Кабінету Міністрів. Про це під час засідання Уряду повідомив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Урядовець зазначив, що станом на сьогодні зазначений проект Закону доопрацьовується експертами для узгодження усіх позицій.

“Ми дуже серйозно опрацьовуємо норми цього законопроекту, вони змінюються та покращуються. Після остаточного погодження законопроект буде внесено на засідання Кабінету Міністрів, та, у разі позитивного рішення, подано на розгляд Верховної Ради України. Впевнений, що це станеться найближчим часом”, - заявив Андрій Рева.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення провести перерахунок пенсій військовослужбовців з 1 січня 2018 року, не залежно від дати ухвалення відповідного законопроекту. Крім того, за словами очільника Уряду, пріоритетом нового Закону має стати диференційований розмір пенсій на користь тих військовослужбовців, які брали безпосередню участь у бойових діях захищаючи Україну.

Урядовий портал