ГР5

 

 1 лютого 2018 року відбулись установчі збори для формування складу Громадської ради Фонду соціального страхування України. За результатами рейтингового голосування до складу Громадської ради увійшли 21 представник інститутів громадянського суспільства, зокрема, делегат від Федерації профспілок України, представники профспілок працівників річкового транспорту, працівників державних установ, працівників рибного господарства України, трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України, працівників атомної енергетики та промисловості України, працівників зв'язку України та інші.

З 56 включених до списку кандидатів до складу Громадської ради, на установчих зборах зареєструвались і отримали мандат 50 делегатів від всеукраїнських громадських організацій, всеукраїнських профспілок і всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців.

Звертаємо увагу, що сформувати діючий і правомочний орган громадського контролю інститути громадянського суспільства намагались ще з грудня 2017 року, однак перші установчі збори, призначені на 14.12.2017, не відбулись у зв'язку із відсутністю кворуму, затвердженому рішенням ініціативної групи першого скликання – на засіданні були присутні 19 делегатів із 21 необхідних. Попри це вже через кілька днів процес з формування Громради було розпочато повторно задля реалізації контролю за роботою Фонду.

Зазначимо, що кворум правомочності засідання 1.02.2018, відповідно до затвердженого Порядку проведення установчих зборів, становив не менш ніж 21 учасник установчих зборів і був забезпечений, що дозволило встановили громадський контроль за роботою Фонду соціального страхування.

Серед першочергових завдань створеної Громадської ради на перший квартал – розгляд щорічного звіту виконавчої дирекції Фонду про її роботу після його затвердження Правлінням Фонду, що визначено Постановою КМУ №555, а також стан виконання Фондом статутних завдань, використання страхових коштів та інше.

 Установчі збори відбулись на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.09.2015 №555 «Деякі питання здійснення контролю за діяльністю Фонду соціального страхування», Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та з метою забезпечення ефективного громадського контролю за роботою органу.

Голову новоствореної Громадської ради буде визначено на першому засіданні шляхом голосування. Також серед першочергових завдань органу громадського контролю розробка Положення про Громраду, регламенту і плану її роботи.

 

Прес-центр ФПУ

 

ГР

 

ГР1

 

ГР2

 

ГР3