foto

На черговому засіданні правління Фонду соціального страхування України вносились питання про зміни до бюджету Фонду 2018 року, схвалення проекту бюджету Фонду на 2019 рік, про розмір частки єдиного соціального внеску для Фонду, затвердження Порядку формування та використання резерву коштів Фонду, затвердження Порядку надання страхових виплат, фінансування на медичну та соціальну допомогу, передбачених загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання для внутрішньо переміщених осіб, деякі питання діяльності Громадської ради Фонду соціального страхування України, майнові питання тощо.

Після тривалого обговорення правління Фонду зняло з розгляду питання про розмір частки єдиного соціального внеску для Фонду та перенесло на наступне засідання такі питання, як схвалення проекту бюджету Фонду на 2019 рік, затвердження Порядку надання страхових виплат, фінансування на медичну та соціальну допомогу, передбачених загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання для внутрішньо переміщених осіб та майнові питання.

Внесено зміни до бюджету Фонду на 2018 рік з метою уточнення планового показника залишку коштів на початок року (за результатами виконання бюджету Фонду за 2017 рік), планових показників видатків та залишку коштів на кінець 2018 року, передбачених бюджетом Фонду на 2018 рік, за результатами роботи Фонду за І півріччя 2018 року. Загальна сума видатків Фонду з врахуванням пропозицій змін до бюджету на 2018 рік прогнозно складе 22 223,4 млн грн.

Залишок коштів на кінець 2018 року розрахунково складе 705,2 млн гривень. Правлінням враховано пропозиції профспілкової сторони щодо створення резерву коштів Фонду (якого не було в попередньо наданому проекті) в розмірі суми, необхідної для виплати всіх видів матеріального забезпечення, страхових виплат, передбачених законом, в розрахунку 6 календарних днів в сумі 337,9 млн гривень.

Правління Фонду затвердило новий Порядок формування та використання резерву коштів Фонду, яким передбачено, що резерв коштів Фонду створюється за рахунок страхових внесків в розмірі суми, необхідної для виплати всіх видів матеріального забезпечення, страхових виплат, передбачених Законом, в розрахунку не менш як на п’ять календарних днів та використовується у разі недостатності коштів на рахунку для фінансування виплати всіх видів захищених видатків страхового характеру, передбачених Законом, на підставі наказу виконавчої дирекції Фонду з метою покриття тимчасових касових розривів.

Правлінням Фонду погоджено проект Положення про Громадську раду Фонду соціального страхування України.

Виконавчій дирекції Фонду було надано доручення правління Фонду протягом місяця підготувати перенесені та інші актуальні питання для розгляду їх на наступному засіданні правління Фонду, яке має відбутись у листопаді 2018 року.

Управління соціального страхування і пенсійного

забезпечення апарату ФПУ