84

 

З метою забезпечення своєчасної виплати пенсій та грошової допомоги, оплати в повному обсязі послуг за їх доставку, а також сприяння погашення позик, наданих у  2018 році за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на покриття тимчасових касових розривів, Уряд прийняв постанову „Про внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України на 2018 рік”.

Крім того, Урядом затверджено нові розміри пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

27 грудня 2018 року Уряд вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 р. № 675, якими передбачено збільшення частки єдиного внеску, що спрямовується на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві (з 9,1472 до 9,3759), за рахунок зменшення частки цього внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття (з 5,2313 до 5,0026).

Прийняте рішення дозволить затвердити бездефіцитний бюджет Фонду соціального страхування України на 2019 рік та забезпечити вчасно і в повному обсязі здійснення страхових виплат та надання соціальних послуг.

 

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Урядового порталу