1512200 002

4 березня 2021 року відбулось у режимі відео-конференції екстрене засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, на якому було прийнято рішення про схвалення нового проекту бюджету Фонду на 2021рік.

Зазначене рішення прийнято на заміну проекту бюджету Фонду, схваленому правлінням Фонду 5 лютого 2021 року.

За повідомленням Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення  апарату ФПУ, це обумовлено тим, що 1 березня ц.р. на засіданні Уряду прийнято постанову № 164 про виділення додаткових коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття із спеціального фонду державного бюджету в сумі 700млн.грн. для виплати допомоги по безробіттю.

З урахуванням цих асигнувань, дефіцит коштів Фонду скоротиться з 3,5млрд.грн. до 2,8млрд.грн.

Правління вирішило на наступному засіданні розглянути питання про фінансовий стан Фонду, ситуацію із своєчасністю страхових виплат та вжиття необхідних заходів для збалансування бюджету Фонду.

Федерація профспілок України