61bc370e163bffd95bf0143c4b45f11 1

Усе частіше у засобах масової інформації почали з’являтися повідомлення про те, що на порталі «Дія» запрацювали послуги оформлення і перерахунку пенсії.

Зазначені нововведення пов’язані із проведенням експериментального проекту щодо запровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери та  розширенням сервісів, які надаються через вебпортал електронних послуг «Портал Дія».

Відтепер призначити (перерахувати) пенсію шляхом дистанційного звернення в електронній формі можна не лише через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, а й через вебпортал електронних послуг «Портал Дія».

При цьому, незважаючи на те, що призначення і перерахунок пенсії тепер доступні в електронній формі, як і раніше, за бажанням особи, звернення за призначенням (поновленням), перерахунком пенсії може здійснюватися також шляхом звернення безпосередньо до органів Пенсійного фонду України. 

До відома: відповідно до пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України «Про запровадження експериментального проекту щодо запровадження першої черги Єдиної інформаційної системи соціальної сфери» від 11 листопада 2020р. №1278, Мінсоцполітики до 15 січня 2022 р. має подати Кабінетові Міністрів України звіт про результати реалізації експериментального проекту.

 

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення апарату ФПУ