746992bd253245a15daa8bd5473969d9 

СПО об’єднань профспілок звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань фінансової, податкової та митної політики з проханням прискорити розгляд законопроекту №6120 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» та рекомендувати парламенту його ухвалення.

 

На переконання профспілок, це дозволить врегулювати низку проблем, що виникають при призначенні виплат у системі соціального страхування, через запровадження з січня минулого року замість щомісячної щоквартальної звітності зі сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, адже збільшення термінів подання і опрацювання зазначеної звітності призводить до подовження термінів призначення та перерахунку пенсій, а в окремих випадках навіть до недоотримання належної суми пенсії.

За висновками фахівців Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ, врегулювати ці проблеми можна шляхом відновлення щомісячної звітності. СПО об’єднань профспілок вже звертався до Мінсоцполітики з пропозицією розробити необхідні законодавчі зміни. У відповідь урядовцями було розроблено та внесено на розгляд ВР законопроект №6120 для забезпечення своєчасності і повноти нарахування пенсій та інших страхових виплат.

Парламентський Комітет з питань фінансової, податкової та митної політики поінформував, що пропозиції СПО профспілок доведені до народних депутатів України для використання та врахування їх у подальшій законотворчій роботі.

 

 Пресцентр Федерації профспілок України,

Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ