333333

Пенсійним фондом України нещодавно підведено підсумки роботи у І кварталі 2014 року.

За оперативними даними, протягом січня – березня поточного року з усіх джерел надходжень надійшло 63,7 млрд. грн. Власні кошти Пенсійного фонду становлять 38,8 млрд.грн., або 61 %  загальних надходжень.

Планові завдання по акумуляції власних доходів Пенсійним фондом  виконано на 101,6%. Порівняно з відповідним періодом минулого року зростання власних надходжень відбулося на 405,2 млн. грн.

Понад 97% власних надходжень Фонду – це частина єдиного внеску, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Сума недоїмки зі страхових внесків станом на 1 квітня 2014 р. склала 1,1 млрд.грн., що на 11 455,3 тис. грн. менше порівняно з початком року.

Заборгованість підприємств по відшкодуванню Пенсійному фонду пільгових пенсій з січня на початок квітня 2014 р. зросла на 108,1% і становить 6,6 млрд. грн.

Загальна сума видатків на пенсійні та інші заплановані виплати у січні – березні 2014 року становила 63,7 млрд. грн., що на 1,5 млрд. грн. більше, ніж за  аналогічний період торік.

Протягом І кварталу 2014 року органами Фонду призначено пенсії 108,4 тис. громадян.

Середній розмір пенсії на 1 квітня 2014 р. становить 1 531,24 грн. При цьому найвищим цей показник є у м. Київ (2 077,65 грн.), а найнижчим у Тернопільській обл. (1 276,39 грн.).

Органами Пенсійного фонду забезпечується виплата пенсій особам, які переїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. За період із 24 березня ц.р. до територіальних органів Фонду звернулось 1 416 осіб щодо виплати пенсій за новим місцем проживання.

З метою удосконалення  прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, продовжують роботу приймальні громадян, які працюють за принципом «єдиного вікна». Станом на 01.04.2014 по системі налічується 646 таких приймалень,  причому 76  із них відкриті з початку року.

За даними Пенсійного фонду України

Управління з питань соціального страхування та

пенсійного забезпечення апарату ФПУ