45860971

З метою виконання функцій, покладених законодавством на Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а також недопущення виникнення соціальної напруги у суспільстві, пов'язаної із наданням соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду, в.о. Голови ФПУ, Голова правління Фонду ССзТВП Г.В.Осовий спільно з Виконавчою дирекцією Фонду звернувся листом до Державної казначейської служби України щодо своєчасного перерахування органами ДКСУ коштів Фонду за платіжними дорученнями.

У спільному листі зазначається, що несвоєчасне перерахування органами ДКСУ коштів Фонду для фінансування витрат, пов'язаних із наданням соціальних послуг застрахованим особам створює реальну загрозу зриву санаторно-курортного лікування та відновлювального лікування хворих, в тому числі дітей, в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення.

Враховуючи складність ситуації керівництво Фонду вживає усіх можливих заходів щодо вирішення проблем, пов'язаних із затримкою виконання платіжних доручень органами ДКСУ. Проте, сума не проведених платіжних доручень за зазначений період має тенденцію до стрімкого зростання.

(Текст листа додається).

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ