mms img38367

 

29 травня 2014  року відбулось чергове засідання правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

Необхідно зазначити, що на цьому засіданні відбулись зміни у складі осіб, уповноважених представляти інтереси сторін соціального діалогу в правлінні Фонду на наступний шестирічний період - від кожної сторони по 5 осіб. За домовленістю  сторін встановлено черговість головування у правлінні: перші 2 роки - сторона застрахованих осіб, представлена профспілками, наступні 2 роки - сторона роботодавців, наступні 2 роки - урядова сторона.

Головою правління було обрано представника профспілкової сторони – заступника Голови ФПУ Кондрюка Сергія Михайловича. 

Серед інших питань правлінням Фонду заслухано звіт попереднього Голови правління Фонду, затверджено звіт про виконання бюджету Фонду за 2013 рік, план роботи правління на поточний рік, а також зміни до бюджету Фонду на 2014 рік.

Зміни до раніше затвердженого бюджету Фонду на 2014 рік обумовлені рядом чинників, таких як перерозподіл єдиного внеску за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування (на страхування на випадок безробіття розмір єдиного внеску зменшено майже вдвічі), надзвичайні обставини в країні, що понесли за собою зміни в чинному законодавстві тощо, так і результатами виконання бюджету 2013 року. Запропонованими змінами доходи Фонду у 2014 році  зменшено на 22,9% (на 3,3 млрд.грн.) порівняно до раніше затверджених показників, видатки зменшено в цілому на 3,7% (на 422,4 млн.грн.), з яких на матеріальне забезпечення та соціальні послуги сума стала меншою на 5,17% (на 467 млн.грн.).

Асигнування на адміністративні видатки Фонду скорочено на 9,22% (на 134,2 млн.грн.) від попередньо передбачених в бюджеті.

На пропозицію профспілок щодо підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю (наразі його розмір встановлено на рівні 76,9% прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 936 грн.) правлінням Фонду вирішено створити робочу групу з цього питання та повернутися до його розгляду на наступному правлінні Фонду, яке має відбутися наприкінці липня ц.р.

Членами правління внесено багато інших пропозицій щодо змін до бюджету Фонду та інших документів, які будуть опрацьовані та внесені на наступне засідання правління.

 

Управління з питань соціального страхування 

та пенсійного забезпечення апарату ФПУ