383779524

 

До проблеми своєчасного перерахування Держказначейством коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності санаторно-курортним закладам, що надають послуги застрахованим особам, звернули увагу Прем’єр-міністра України заступник Голови Правління Фонду зі сторони профспілок Г.В. Осовий та Голова Правління Фонду координатор сторони роботодавців Д.Ю.Третьяков.

Ситуацію з проходженням коштів Фонду через Державну казначейську службу України вони назвали критичною, тому що санаторно-курортні заклади та їх персонал залишаються без фінансування та засобів існування. Проте, саме клінічні санаторії, що фінансуються Фондом, - наголошується у листі, - здійснюють реабілітацію важкохворих після перенесених ними інсультів, інфарктів, операцій, а тому неперерахування платежів цим лікувальним закладам може призвести до того, що у вищезазначених категорій хворих з’явиться загроза життю і здоров’ю.

Керівники Фонду з боку профспілок і роботодавців вважають за необхідне надати доручення Державній казначейській службі України невідкладно здійснити зазначені перерахування.

 

(Текст листа додається)

ІАЦ