zaynaytist vas

 

Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття висунув претензію до Державної казначейської служби України з приводу несвоєчасного перерахування органами Казначейства коштів за платіжними дорученнями органів Державної служби зайнятості.

Це призводить до неотримання страхових коштів особами, які на це потребують і мають право, а також унеможливлює виконання органами Державної служби зайнятості зобов'язань, гарантованих державою.

Таким чином, працівники служби в умовах проведення АТО залишаються протягом 4 місяців без заробітної плати, а безробітні особи без допомоги по безробіттю, - зазначається у листі, підписаним Головою Фонду Сергієм Кондрюком.

В ньому наводяться цифри про те, що станом на 23 липня 2014 року на виконанні в органах Казначейства України знаходяться платіжні доручення органів служби зайнятості на суму 467,5 млн. грн., з яких 353,8 млн. грн. - на виплату допомоги по безробіттю, нарахованої за квітень-червень та І декаду липня, 21,5 млн. грн. на виплату заробітної плати за травень - червень та І половину липня, 1,8 млн. грн. на комунальні платежі.

З огляду на вищевикладене, Голова Фонду вимагає забезпечити своєчасне перерахування органами Казначейства всіх рівнів страхових коштів в повному обсязі, дотримуватись вимог законодавства та неухильно виконувати умови договорів на розрахунково-касове обслуговування, укладених між органами Казначейства та органами Державної служби зайнятості.

 

(Текст листа додається)

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ