РАБ

У зв’язку з запропонованим проектом Закону України «Про внесення змін до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників) вилученням з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 1,4 млрд. гривень, правління Фонду звернулось до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів України з листом, у якому оприлюднило свою позицію.

Зокрема, в документі зазначається, що у зв’язку з запропонованим вилученням з Фонду коштів виникає загроза невиконання їм у повному обсязі завдань щодо надання соціальних послуг, передбачених Законами України «Про зайнятість населення» та «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Аргументовано показавши недоцільність та соціальну небезпечність запропонованих у 27 статті проекту Закону змін, правління Фонду закликала ВРУ, КМУ та Мінфін відмовитися від цих пропозицій.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ