37019 image large

Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття звернувся листом до Кабінету міністрів України з приводу необхідності перевірки підстав для скасування Міністерством юстиції України постанови Фонду „Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору банків для розміщення тимчасово вільних коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, на вкладних (депозитних) рахунках" та необхідності підтвердження необхідності подання погодження НБУ для її прийняття.

Питання виникло через висновок Мінюста про те, що за результатами проведеної ним правової експертизи зазначеної постанови зроблено висновок, що на державну реєстрацію нормативно - правовий акт подано з порушенням, а також існує необхідність офіційного погодження цього акта з Національним банком України.

Таке зауваження Правління Фонду вважає необґрунтованим.

Враховуючи зазначене, а також те, що НБУ не наділений правом нав'язувати свою позицію правлінню Фонду, яке є цільовим централізованим страховим фондом, некомерційною самоврядною організацією, Голова правління Фонду Сергій Кондрюк звернувся з проханням перевірити підстави для скасування постанови Міністерством юстиції України та підтвердити або спростувати необхідність подання погодження НБУ для її прийняття.

(Текст листа додається)

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ