gdsgdsgdg

 

До СПО об’єднань профспілок від Державної фіскальної служби України надійшла зведена інформація стосовно показників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за І півріччя п.р.

Порівнюючи надані показники з їх розмірами за аналогічний період минулого року (І півріччя 2013 року) можна зробити висновок, що загальна сума доходів (зарплат, винагород, грошового утримання тощо), яка до 2013 року мала тенденцію до зростання – у цьому році знизилась на 3,3 млрд. гривень, при цьому сума доходу, на який нараховується єдиний внесок зменшилась на 3,6 млрд.грн. Відповідно зменшилась і нарахована сума єдиного внеску на 1,4 млрд. грн. Разом з тим, значно зросла сума недоїмки із сплати єдиного внеску (більше ніж в 1,5 рази).

Незважаючи на те, що кількість платників єдиного внеску (фізичних та юридичних осіб) порівняно із І півріччям минулого року зросла більш ніж вдвічі – середньооблікова чисельність працівників продовжує зменшуватись (з 13,2 до 11,6 млн. осіб).

Зведена інформація показників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 2011-2014 роки – додається.

 

Управління з питань соціального страхування

та пенсійного забезпечення апарату ФПУ