52b7decf10172

 

Нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України щодо сплати єдиного внеску за осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку, потребували приведення їх у відповідальність із Законом України від 27.03.2014 № 1166-VII „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Тому до порядку денного засідання Уряду 13 серпня було внесено питання про ухвалення Постанови КМУ "Про внесення змін до Порядку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб".

У засіданні взяв участь Голова ФПУ, керівник СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий.

За допомогою акту вдалося врегулювати питання сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відповідно до закону отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку або допомогу при народженні дитини, а саме таких, які:

-  пішли у відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до 1 липня 2014 р. і продовжують отримувати допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

- перебуватимуть у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку починаючи із 1 липня 2014 р. і отримуватимуть лише допомогу при народженні дитини.

Постановою встановлено, що ЕВ на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за таких осіб сплачуватимуть органи праці та соціального захисту населення.

 

ІАЦ