logo fssstvp

 

26 вересня п.р. відбулося засідання Наглядової ради Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, на якому серед іншого розглядались питання щодо оцінки виконання бюджету Фонду за І півріччя 2014 року, затвердження Регламенту роботи Наглядової ради Фонду, розгляд ситуації, що склалася у зв’язку із нестачею бланків листків непрацездатності у регіонах тощо.

Загалом за І півріччя застрахованими особами та членами їх сімей було використано 83 876 санаторно-курортних путівок (у т. ч. 5 977 путівок до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за направленнями лікувально-профілактичних закладів та клінік науково-дослідних інститутів). Що дало можливість отримати санаторно-курортне лікування 89 294 застрахованим особам та членам їх сімей, у тому числі 6 437 безкоштовно у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. Видано 41 557 путівок до 122 санаторіїв-профілакторіїв, що частково фінансуються за рахунок коштів Фонду, у т.ч. 24 020 путівок до 63 санаторіїв-профілакторіїв навчальних закладів. В дитячих закладах оздоровилося 71 278 дітей, у тому числі 35 195 по путівках, придбаних за повну вартість. Загалом, по попередніми даними - за весь літній період п.р. оздоровлено 178 тисяч дітей застрахованих осіб (у т.ч. 74 тисячі по путівкам, придбаним за повну вартість за рахунок страхових коштів).

За рахунок коштів Фонду у І півріччі ц.р. було часткового профінансовано 556 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що підпорядковуються фізкультурно-спортивним товариствам, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, комунальної та приватної форми власності на загальну суму 87 951 тис. гривень. Вихованням у них охоплено 162 262 вихованців. До роботи залучено більше 10 тисяч працівників.

Наглядова рада Фонду рекомендувала правлінню Фонду на його найближчому засіданні внести зміни до схваленого проекту бюджету Фонду на 2015 рік, врахувавши основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2015 рік, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2014 № 404.

Було прийнято рішення звернутись від Голови Наглядової ради Фонду до керівництва Верховної Рада України стосовно відхилення та остаточного зняття з розгляду законопроекту «Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці» (реєстр. № 5080).

Стосовно ситуації з нестачею бланків листків непрацездатності, то за повідомленням Виконавчої дирекції Фонду Міністерство охорони здоров’я України з метою повноцінного забезпечення бланками листків непрацездатності оперативно здійснює їх перерозподіл по регіонам у залежності від їх потреб. Крім того, для забезпечення закладів охорони здоров’я цими бланками на 26 вересня п.р. призначено розкриття пропозицій конкурсних торгів щодо здійснення їх закупівлі. Отже, одразу після тиражування бланки будуть розподілені наказом Міністерства охорони здоров’я України в межах заявок та потреб.

 

Управління з питань соціального страхування

та пенсійного забезпечення апарату ФПУ