474d52ab97f559cf97024390d286c

На засіданні урядового Комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності Голова СПО об’єднань профспілок, яке відбулось 8 серпня, Голова ФПУ Григорій Осовий виступив по проекту розпорядження про внесення змін до Плану з реалізації Стратегії  реформування системи управління державними фінансами.

Лідер профспілок привернув увагу до розділу 4 Плану стосовно забезпечення участі громадян у бюджетному процесі і акцентував на необхідності участі представників Сторін-підписантів Генеральної угоди на 2019-21 рр. у роботі над Держбюджетом.

Оскільки у Генугоді Урядом профспілками і роботодавцями задекларована така співпраця і чітко визначений її механізм, у документі має бути окремий пункт про забезпечення проведення на постійній основі консультацій, переговорів між центральними органами виконавчої влади, всеукраїнськими об’єднаннями профспілок і роботодавцями на всіх стадіях бюджетного процесу, - зазначив представник профспілок.

- Виходячи з умов Генугоди, це є зобов’язанням Сторін, тому Уряд повинен враховувати його у своїх нормативних актах, - наголосив Г.Осовий.

Його позиція була підтримана, а проект розпорядження КМУ направлено на доопрацювання.

Прес-центр ФПУ