0426010 Центрvfdfvdfv

Народні депутати підтримали пропозиції профспілок щодо створення інституту гарантування заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця.

Як зазначив на власній сторінці уФейсбук Голова ФПУ Григорій Осовий,

"Порушуючи гарантії і норми Конституції та законів України, міжнародного й національного законодавства протягом багатьох років в Україні не вирішується питання забезпечення своєчасної виплати працівникам заробітної плати та ліквідації зарплатних боргів. При цьому найбільш незахищеними залишаються працівники збанкрутілих і ліквідованих підприємств у разі недостатності ліквідаційного майна.

Прийняття відповідних законопроектів доречно саме зараз, в умовах запровадження суворих обмежуючих карантинних заходів та призупинення роботи сотень тисяч підприємств, коли підвищується загроза порушення роботодавцями прав працівників на своєчасну виплату зробітноі плати і накопичених боргів. Тому потрібні активні дії, насамперед саме тих, кого це стосується", - наголошує профспілковий лідер.

Прес-центр ФПУ