IMG 20200723 141249

СПО об’єднань профспілок на засіданні 23 липня ухвалив пропозиції щодо змін і доповнень до Генеральної угоди на 2019-2021 роки, попередньо обговорені Робочою комісією об'єднань профспілок для ведення колективних переговорів, укладення  Генеральної угоди та здійснення контролю за її виконанням.

Ініційовано тристоронній діалог по бюджетному процесу і ухвалено пропозиції СПО об’єднань профспілок до проєкту Державного бюджету України на 2021 рік. Пропозиції профспілок в основному стосуються питань ведення соціальної політики в державі, встановлення розмірів державних соціальних гарантій та виплат тощо.

Ще одним рішенням СПО об’єднань профспілок делегував своїх представників для участі у засіданнях Урядових комітетів та визначився з кандидатурами фахівців, які братимуть участь у роботі цих комітетів.

IMG 20200723 140943

Зокрема, у Комітеті з питань цифрової трансформації, розвитку громад і територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоров’я, економічної, фінансової і правової політики, правоохоронної діяльності, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури будуть представлено дев’ятеро осіб від профспілок, четверо – в Урядовому комітеті з питань національної безпеки і оборони, реінтеграції тимчасово окупованих територій та соціальної політики, та двоє – в Урядовому комітеті з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, культури, молоді, спорту та інформаційної політики. В цьому Комітеті для представників профспілок ще лишаються дві вакансії, які можна заповнити до 27 липня  ц.р.

IMG 20200723 140525

У процесі обговорення Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий підкреслив важливість роботи в урядових комітетах, де можна досягти певного результату через внесення профспілкових пропозицій до урядових постанов.

- Від нашої професійної роботи залежатиме успіх рішень, які будуть прийняті на засіданні Уряду, - наголосив Голова, звертаючись до представників СПО в урядових комітетах.

Наприкінці засідання керівник експертної групи з питань накопичувальної системи пенсійного забезпечення  Мінсоцполітики Олександр Індило презентував проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи".

IMG 20200723 142321

 Прес-центр ФПУ