IMG 20210907 101416

Про це 7 вересня на консультативної нараді з членами профспілкової сторони НТСЕР проінформував Співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради від профспілкової сторони, Голова ФПУ Григорій Осовий. Він також зазначив, що на це засідання запрошено Голову НТСЕР Анатолія Кінаха, якого було напередодні Дня Незалежності призначено на цю посаду  Указом Президента України.

IMG 20210907 101141

Григорій Осовий підкреслив, що на сайті Офісу Президента України було опубліковано позицію Володимира Зеленського стосовно очікувань від відновлення роботі НТСЕР, де голова держави відзначив, що діалог між роботодавцями, профспілками як представниками працівників та органами виконавчої влади і місцевого самоврядування має відбуватися на основі інституційної бази держави, в межах закону і був максимально результативним. Він процитував Президента: «Якщо в державі створені інституції для вироблення спільних рішень та визначення принципів формування державної політики щодо оплати праці, забезпечення найвищих стандартів охорони праці й водночас збереження можливості для розвитку бізнесу та недопущення надмірного фіскального тиску на роботодавців, для пошуку компромісу між працівниками й роботодавцями, то ці інституції повинні працювати й показувати людям реальний і зрозумілий результат. Працівники мають знати, що діяльність профспілок спрямована на захист їхніх прав і підвищення гарантій, а в роботодавців завдяки цій раді має бути ефективний цивілізований інструмент для відстоювання своїх інтересів. Діяльність усіх соціальних партнерів має бути спрямована на досягнення суспільної злагоди та взаємодії».

IMG 20210907 101155

Григорій Осовий проінформував, що також відбулися його зустрічі з заступником Керівника Офісу Президента України Юлією Соколовською та Головою НТСЕР Анатолієм Кінахом, під час яких було обговорено низку важливих питань діяльності Національної тристоронньої соціально-економічної ради. Він наголосив, що членам НТСЕР від профспілкової сторони необхідно активізувати свою роботу, визначити пріоритетні завдання, виходячи з державних програм з розвитку економіки та суспільного життя,  Програми Президента України. «Національна рада має бути в тренді тих головних посилів, які сьогодні є в державі», - підкреслив Григорій Осовий. І додав, що на засіданні профспілкової сторони НТСЕР 14 вересня мають бути висловлені концептуальні пропозиції стосовно роботи НТСЕР і питань, які планується виносити на обговорення як пріоритетні і невідкладні.

IMG 20210907 101210

IMG 20210907 101341

IMG 20210907 101239

IMG 20210907 101308

Учасники консультативної наради, яка проходила у режимі відео конференції,  обговорили низку таких питань та висловили свої конкретні ділові пропозиції.

Більш детальну інформацію читайте на нашому веб-порталі.

Пресцентр Федерації профспілок України