ЗАС

10 листопада 2021 року відбулося засідання Кабінету Міністрів України (у режимі відеоконференції), в якому взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Осовий Г.В.

Було розглянуто 40 проектів нормативно-правових актів, 13 з яких опрацьовано в рамках СПО об’єднань профспілок.

Найбільш важливі:

·       законопроект «Про внесення змін до Закону України “Про державну службуˮ щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад».

Під час обговорення питання на засіданні Уряду Голова СПО об’єднань профспілок Г.В.Осовий запропонував, щоб при доопрацюванні законопроекту від СПО об’єднань профспілок було залучено представників Профспілки працівників державних установ України. На цю пропозицію Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав згоду.

·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення Міжвідомчої робочої групи з питань грошового та пенсійного забезпечення військовослужбовців і деяких інших осіб», який розглядався СПО об’єднань профспілок і був підтриманий;  

·       проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності у Пенсійному фонді України на період до 2025 року ».

СПО об’єднань профспілок погоджено проект постанови.

 
   

11 листопада 2021 року засідання Урядового комітету з питань цифрової трансформації, освіти, науки та інновацій, охорони здоровʼя, правової політики та правоохоронної діяльності (у форматі відеоконференції). Прийняла участь – Швець І.М., заступник голови Профспілки працівників охорони здоров’я України.

На розгляд внесено 6 проектів актів законодавства, 4 з яких опрацьовано профспілковою стороною, зокрема:

·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання функціонування Національного реєстру донорів крові та компонентів крові, а також осіб, яким заборонено виконувати донорську функцію, в електронній системі охорони здоров’я», який розглядався СПО об’єднань профспілок і був підтриманий.    

·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість» тощо.

  Секретаріат СПО об’єднань профспілок