index 240123

Народні депутати відзначають вклад українських профспілок у боротьбу з російським агресором.

На адресу Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні надійшов лист від Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів за дорученням Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. розглянуто лист ФПУ від 27 грудня 2022 року N 11/01-15/635 та Заяву Ради Федерації профспілок України у зв’язку з продовженням наступу на майнові права профспілок.

Про це інформується у листі Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. За результатами розгляду повідомляється, що надіслана ФПУ інформація доведена до відома народних депутатів України – членів Комітету, які відповідно до статті 93 Конституції України мають право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України.

«Запевняємо Вас, що Комітет підтримує ідею конструктивного соціального діалогу в Україні та відзначає вклад українських профспілок у боротьбу з російським агресором. У зв’я зку з цим хочемо повідомити, що відповідно до плану роботи Комітету на період дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання у березні 2023 року Комітетом планується проведення публічних консультацій щодо окремих аспектів здійснення соціального діалогу в Україні, про дату, час та формат проведення яких Вас буде поінформовано додатково.
Щодо згаданих у Вашому листі законопроектів зауважимо, що згідно з частиною першою статті 93 Регламенту Верховної Ради України та відповідно до доручення Голови Верховної Ради України головним комітетом з підготовки та попереднього розгляду проектів законів України про правовий режим майна загальносоюзних громадських об'єднань (організацій) колишнього Союзу РСР (реєстр. N 6420) та про мораторій на відчуження майна загальносоюзних громадських об'єднань (організацій) колишнього Союзу РСР (реєстр. No 6421) визначено Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку», - зазначено у відповіді.

Лист Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів додається.

Пресцентр ФПУ