20230213 140651

На засіданні СПО об’єднань профспілок цього тижня, яке проходило під головуванням Осового Г.В., голови СПО в режимі онлайн конференції, учасники підбили підсумки роботи за рік та прийняли план дій на 2023 рік

Підсумки роботи СПО за 2022 рік підбив у своєму виступі голова СПО Григорій Осовий поінформувавши присутніх про основні виклики і проблеми, які доводилося долати під час воєнного стану використовуючи весь спектр доступних законодавчих інструментів, вирішуючи питання працівників щодо оплати праці, регулювання трудових відносин, соціального захисту, релаксації підприємств тощо. Окремо він зупинився на проблемних питаннях проведення соціального діалогу, який потребує подальшого розвитку всіма сторонами, забезпечення прав та інтересів працівників, виконання роботодавцями норм  діючого Генеральної угоди.

20230213 140732

В обговоренні цього питання взяли участь Шубін О.О., Мицько М.В., Рябко О.І., Дмитришин В.І., Жугаєвич Я.В. та інші. Йшлося про активізацію діяльності СПО об’єднань профспілок та виконання взятих на себе зобов’язань. Інформацію Осовго Г.В. взято до відома.

Учасники також обговорили та затвердили План роботи Спільного представницького органу об’єднань профспілок на 2023 рік.

Голова СПО поінформував учасників про рішення зібрання повноважних представників репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні від 30.01.2023 щодо перерозподілу квот для делегування до профспілкової сторони правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. І повідомив, що Президія ФПУ внесла свою кандидатуру на розгляд, і очікується внесення кандидатури від КВПУ. Він висловив прохання до КВПУ провести додаткові консультації у рамках свого профоб’єднання та до 17 лютого 2023 року надати пропозицію щодо кандидатури.

20230213 140641

У разі відсутності відповідної кандидатури від КВПУ провести чергове зібрання повноважних представників репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні для перерозподілу квот.

З інформацією про  опрацювання робочою групою НСПП проєкту Закону України «Про колективні трудові спори», виступив перший заступник Голови СПО  Олександр Шубін, яку взято до відома і дано доручення Секретаріату СПО об’єднань профспілок підготувати звернення до КМУ щодо коригування пункту 48 Плану дій з реалізації  Національної стратегії у сфері прав людини на 2021-2023 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 червня 2021 року № 756-р.

Після обговорення питань порядку денного та прийняття відповідних рішень головуючий подякував членам СПО об’єднань профспілок за конструктивну роботу .

20230213 140841

Пресцентр ФПУ,

Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання