105606170 unian 827686

Профспілка працівників нафтової і газової промисловості України поінформувала про заходи профспілки, які здійснено на пропозицію Федерації профспілок України організувати роботу на підтримку профспілкового законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Центральна рада Укрнафтогазпрофспілки звернулась до голів 11-х Комітетів Верховної Ради України, зокрема, до Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, 4-х депутатських фракцій, в т.ч. депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» та 4-х депутатських груп з проханням підтримати зазначений проект Закону України (реєстр. № 11367 від 24.06.2024).

Центральна рада Укрнафтогазпрофспілки доручила своїм членським організаціям організувати звернення від профспілкових організацій до Голови Верховної Ради України, голів комітетів, депутатських фракцій та груп, а також до народних депутатів України, які представляють виборців у відповідних регіонах із закликом підтримати зазначений законопроєкт.

Нагадуємо, законопроект про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", ініційований профспілками (реєстр. № 11367 від 24.06.2024) розроблено профспілками з метою забезпечення соціального захисту працівників підприємств, організацій, установ, які постраждали і зазнали ушкодження здоров’я, стали особами з інвалідністю внаслідок бойових дій під час виконання ними трудових обов’язків, а також сімей загиблих за аналогічних обставин працівників, формування в суспільстві шанобливого ставлення до них.

Укрнафтогазпрофспілка