NTSER 5

 

5 листопада ц.р. у приміщенні НТСЕР відбулося чергове засідання тристоронньої робочої групи з підготовки пропозицій щодо підвищення ролі колективно-договірного регулювання трудових відносин та поширення сфери застосування галузевих угод.

Нагадуємо, що група була створена на виконання п.14.1 Плану заходів НТСЕР на 2013 рік із реалізації пріоритетних напрямів діяльності Національної ради на 2013-2015 роки.

У засіданні взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Федерації роботодавців України, Федерації профспілок України, Профспілки трудящих металургійної і гірничої промисловості України.

Також на скайп - зв’язку з Дніпропетровська був Генеральний директор Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України» Притоманов С.О., який брав активну участь у дискусії та висловлював конструктивні пропозиції.

Учасники засідання обговорили пропозиції Сторін тристоронньої групи до чинної редакції Закону України «Про колективні договори і угоди» щодо поширення сфери застосування галузевих (міжгалузевих) угод.

Профспілковою стороною був запропонований варіант поширення дії галузевих (міжгалузевих) угод на всіх юридичних осіб, незалежно від форм власності і господарювання за галузевою ознакою. Однак, ця пропозиція не знайшла підтримки у представників Мінсоцполітики.

У той же час представники Федерації роботодавців України та Федерації металургів України також не дійшли згоди в питанні поширення без виключень на всіх суб’єктів господарювання положень колективних угод.

Під час жвавої дискусії було прийнято рішення про подальший пошук компромісного рішення, що задовольнить всі сторони з означеного питання.

 

NTSER 5.1

 

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання