КОМИТ

 

За ініціативою Голови ФПУ Григорія Осового відбулася робоча нарада керівників репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок – суб’єктів Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок.

Учасниками засідання обговорено питання про делегування представників СПО об’єднань профспілок до складу Урядових комітетів та Ради соціального партнерства Української частини Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС.

 

        При обговоренні питання про врахування вимог профспілок в проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та супроводжуючих його законів учасниками досягнуто домовленість про проведення детального аналізу врахування пропозицій профспілок в принятих Верховною Радою України зазначених законопроектів та підготовки звернення до Президента України, Верховної Ради України та Уряду щодо врахування позиції профспілок при підготовці змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та супутніх законів, прийнятих 29 грудня 2014 року. При цьому наголошувалось на необхідності посилювати вплив профспілок на вирішення актуальних соціальних проблем.

  

                                          Управління з питань соціального діалогу ФПУ