Ген

 

Складний, але конструктивний діалог відбувався під час зустрічей та переговорів соціальних партнерів при обговоренні майбутньої Генеральної угоди та її окремих розділів. На цьому наголошували учасники засідання Робочої комісії об'єднань профспілок для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк, що відбулось 12 березня. Вів засідання Керівник Робочої комісії, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк.

 

Під час заходу було обговорено низку актуальних питань. Серед них:

  1. 1.Про результати опрацювання робочими групами розділів проекту Генеральної угоди на новий строк
  2. 2.Про строк дії нової Генеральної угоди
  3. 3.Про розгляд пропозиції профспілкової Сторони щодо доповнення Регламенту роботи Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк розділом V «Врегулювання розбіжностей в рамках переговорів»
  4. 4.Про пропозицію профспілкової Сторони щодо завершення переговорів та укладення Генеральної угоди на новий строк
  5. 5.Про пропозицію робочої групи з підготовки проекту підрозділу «Умови праці» Розділу ІІ «Оплата, умови та охорона праці» щодо необхідності поділу цього підрозділу проекту Генеральної угоди.  
  6.  

Ген1

Керівник Робочої комісії Сергій Кондрюк, керівники (їх заступники) робочих груп проінформували присутніх про результати опрацювання спільними робочими групами розділів проекту Генеральної угоди на новий строк. Узгоджені положення відповідно до протоколів засідань робочих груп було схвалено, а неузгоджені вирішено віднести до таблиці розбіжностей.

Після обговорення питання про строк дії нової Генеральної угоди, було вирішено наполягати під час засідання Спільної робочої комісії на визначенні строку дії Генеральної угоди на 2015‑2017 роки. За пропозицією профспілкової сторони цей строк має початися одразу після закінчення строку дії попередньої Генеральної угоди.

Ген2

 

Було також обговорено питання «Про розгляд пропозиції профспілкової Сторони щодо доповнення Регламенту роботи Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк розділом V «Врегулювання розбіжностей в рамках переговорів». Вирішили: за підсумками засідання робочої групи з підготовки Загальних та Заключних положень проекту Генеральної угоди на новий строк пропозиції до проекту рішення з цього питання будуть внесені безпосередньо на засіданні.

Ген3

 

Після обговорення питання «Про пропозицію профспілкової Сторони щодо завершення переговорів та укладення Генеральної угоди на новий строк» учасники засідання вирішили: наполягати під час засідання Спільної робочої комісії на завершенні переговорів протягом 3-х місяців з дня початку колективних переговорів (23 травня 2015 року) та підписання Угоди не пізніше як через 10 днів після завершення колективних переговорів (до 2 червня 2015 року).

Ген4

Була також обговорена пропозиція робочої групи з підготовки проекту підрозділу «Умови праці» Розділу ІІ «Оплата, умови та охорона праці» щодо необхідності поділу цього підрозділу проекту Генеральної угоди.

Ген5

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ