IMG 6242

 

7 квітня відбулось засідання профспілкової Сторони національної тристоронньої соціально-економічної ради, на якому обговорено стан та перспективи соціально-економічного розвитку України на 2015-2016 роки у контексті започаткованих реформ та курсу держави до євроінтеграції.

 

З інформацією виступили Співголова НТСЕР від профспілкової сторони, Голова ФПУ Осовий Г.В., заступник Співголови НТСЕР від профспілкової сторони, заступник Голови ФПУ Кондрюк С.М.

 

 Робота розпочалася з оголошення про ініціативу урядової Сторони щодо перенесення запланованого на 9 квітня засідання НТСЕР на пізніший термін.

 

Акцентувалося на бажанні представників влади провести зазначене засідання у більш представницькому форматі та за участі Прем’єр-міністра України, що дає підстави сподіватися на початок реального соціального діалогу між партнерами.

 

Обговорювався хід колективних переговорів та підсумки роботи з підготовки проекту нової Генеральної угоди, засідання Спільної робочої комісії з цього питання відбулось напередодні в Міністерстві соціальної політики України.

 

Члени профспілкової Сторони зазначили, що будь-які розбіжності потрібно долати шляхом переконання один одного. З цією метою ведеться кропітка робота у складі робочих груп, і таку групу вирішено утворити в тому числі за участю членів НТСЕР з обговорення основних напрямків бюджетної політики, вже розроблених Урядом. Учасники зібрання висловились за необхідність проведення презентації цього важливого документу для членів СПО профспілок.

 

Також присутніх було поінформовано про те, що на виконання рішення колегіальних органів була підготована скарга до МОП з питань заборгованої зарплати. Вирішили, що це звернення до міжнародної установи мають підписати як ФПУ так і інші національні профоб’єднання.

 

Розглянуто низку інших питань, зокрема:

 

- про пріоритетні напрями діяльності Національної ради на новий період;

 

- про   кандидатури   членів   профспілкової   сторони НТСЕР до складу комітетів Національної ради.      

 

(Фоторепортаж із засідання)


IMG 6243

 

IMG 6246

 

 IMG 6248

 

IMG 6249

 

IMG 6250

 

IMG 6252

 

Нагадуємо, що засідання НТСЕР, попередньо анонсоване на 9 квітня 2015 року, перенесено.

Як повідомляє прес-служба НТСЕР, за ініціативи Голови Національної ради, Міністра соціальної політики України П. Розенка та відповідно до рішення Президії Національної ради від 07.04.2015, з метою забезпечення представлення позицій сторін соціального діалогу на засіданні Національної ради за участі членів Кабінету Міністрів України, в тому числі Прем’єр-міністра України А. Яценюка, засідання Національної ради переноситься на інший термін (орієнтовно на 20-24 квітня поточного року).  

Про дату проведення засідання Національної ради буде повідомлено додатково. 

 

Управління з питань соціального діалогу,

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ